Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Grilovací sezóna Vepřové maso Hovězí maso Recepty Maso Mleté maso

Hambatý burger – Naháč

Ingredience: (4 porce)

Burger: 1000 g mletého masa (zvolili jsme 50% vepřového a 50% hovězího), 1 větší cibule, 2 lžičky mletého pepře, 2 lžičky soli. Olej na potření grilu.

Salátek: 10 ředkviček včetně listů, 2 lžíce bílého jogurtu, šťáva z 1/2 citronu, sůl.

Sázená vejce: 4 vejce, sůl, pepř, olivový olej.

Hrst čerstvé pažitky.

Dip: Dip z pečených paprik – Jemný 150 g nebo Dip z pečených paprik – Pálivý 150 g.

Příloha: NACHOS CLASSIC 800G a Cheddarová omáčka 260 g.


Postup:

  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno.
  2. Maso dáme do větší mísy. Ochutíme solí, pepřem a cibulkou a promícháme. Několikrát s masem bouchneme do mísy, aby se spojilo.
  3. Maso necháme v lednici odpočinout asi hodinu a poté z něj tvarujeme burgery o průměru asi 10 cm a tloušťce 2 cm.
  4. Burgery potřeme lehce olejem a grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 8 minut.
  5. Mezitím si připravíme ostatní přílohy.
  6. Ředkvičky omyjeme včetně listů a vše pokrájíme na malé plátky. Přidáme jogurt, šťávy z čerstvého citronu, sůl a promícháme.
  7. Pánev rozpálíme na střední stupeň, lehce zakápneme olejem a vyklepneme na ni vejce. Dáme pozor, aby se žloutky neroztekly a zůstaly celé. Osolíme, opepříme a přiklopíme pokličkou. Po 5-7 minutách by měly být bílky hotové a žloutek zpevněný, ale tekutý. Vejce vyjmeme z pánve, aby se již dále nesmažila.
  8. Hotové burgery podáváme na ředkvičkovém salátku. Na burger naneseme vrstvu Dipu z pečených paprik, a položíme vejce. Posypeme čerstvě nasekanou pažitkou.
  9. Nahaté burgery doporučujeme podávat s nachos a cheddarovou omáčkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here