Ingredience: (4 porce)
Burger: 1000 g mletého masa (zvolili jsme 50% vepřového a 50% hovězího), 1 větší cibule, 2 lžičky mletého pepře, 2 lžičky soli. Olej na potření grilu.
Salátek: 10 ředkviček včetně listů, 2 lžíce bílého jogurtu, šťáva z 1/2 citronu, sůl.
Sázená vejce: 4 vejce, sůl, pepř, olivový olej.
Hrst čerstvé pažitky.
Dip: Dip z pečených paprik – Jemný 150 g nebo Dip z pečených paprik – Pálivý 150 g.
Příloha: NACHOS CLASSIC 800G a Cheddarová omáčka 260 g.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno.
- Maso dáme do větší mísy. Ochutíme solí, pepřem a cibulkou a promícháme. Několikrát s masem bouchneme do mísy, aby se spojilo.
- Maso necháme v lednici odpočinout asi hodinu a poté z něj tvarujeme burgery o průměru asi 10 cm a tloušťce 2 cm.
- Burgery potřeme lehce olejem a grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 8 minut.
- Mezitím si připravíme ostatní přílohy.
- Ředkvičky omyjeme včetně listů a vše pokrájíme na malé plátky. Přidáme jogurt, šťávy z čerstvého citronu, sůl a promícháme.
- Pánev rozpálíme na střední stupeň, lehce zakápneme olejem a vyklepneme na ni vejce. Dáme pozor, aby se žloutky neroztekly a zůstaly celé. Osolíme, opepříme a přiklopíme pokličkou. Po 5-7 minutách by měly být bílky hotové a žloutek zpevněný, ale tekutý. Vejce vyjmeme z pánve, aby se již dále nesmažila.
- Hotové burgery podáváme na ředkvičkovém salátku. Na burger naneseme vrstvu Dipu z pečených paprik, a položíme vejce. Posypeme čerstvě nasekanou pažitkou.
- Nahaté burgery doporučujeme podávat s nachos a cheddarovou omáčkou.