Ingredience: (4 porce)
500 g čerstvých žampionů, 300 g sušených shitake, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 středně velká cibule, 3 stroužky česneku, 400 ml kokosového mléka, 500 ml vývaru, 100 g čerstvého špenátu, 50 g mandlí, 3 lžíce extra panenského olivového oleje. Sůl dle potřeby.
Zelená kari pasta (k zakoupení zde: Zelená kari pasta 100 g).
300 g rýže basmati.
3 rajčata, 1 lžíce jablečného octa, špetka soli.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Houby shitake namočíme do teplé vody alespoň na 30 minut, aby změkly. Poté je rozpůlíme.
- Žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, řapíkatý celer na menší kousky. Mandle nasekáme nahrubo.
- Na velké pánvi rozpálíme olej a cibuli, česnek a celer orestujeme. Přidáme kari pastu, promícháme a minutku zarestujeme.
- Vložíme pokrájené žampiony, shitake a mandle a zalijeme kokosovým mlékem.
- Promícháme, přilijeme vývar a necháme vařit, dokud nebudou houby shitake úplně měkké.
- Nakonec vmícháme špenát a povaříme ještě dvě minutky. Dle chuti dosolíme.
- Rajčata pokrájíme na malé kousky, zakápneme octem a lehce osolíme. Promícháme.
- Podáváme s rýži basmati, kterou jsme si uvařili dle návodu a rajčatovou salsou.

