Ingredience:
Žemle na burger s variací semínek.
Burger: 1 kg mletého hovězího masa (zadního), 2 lžičky soli, 1 lžička mletého černého pepře, 1 lžička dijonské hořčice, ½ lžičky estragonu (jiné bylinky), 1 lžíce olivového oleje.
Ostatní: ledový salát, nakládaná okurka, kroužky cibule.
Dip z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených červených paprik – jemný 150 g , Dip z pečených červených paprik – pálivý 150 g).
Čatní z červené/žluté cibule (k zakoupení zde: Čatní z červené cibule – jemné 250 g , Čatní z červené cibule – pálivé 250 g , Čatní z červené cibule – extra pálivé 250 g , Čatní ze žluté cibule – jemné 250 g , Čatní ze žluté cibule – pálivé 250 g).
Tapenáda ze sušených rajčat (k zakoupení zde: Tapenáda ze sušených rajčat 170 g).
Postup: (4 porce)
- Žemle na burger připravíme dle návodu.
- Mleté maso osolíme, opepříme. Přidáme hořčici a nasekané bylinky. Promícháme a vytvoříme čtyři stejně velké masové koule, ze kterým vytvarujeme placky vysoké asi 1-1,5 cm a o průměru o 1 cm větším než jsou bulky. Maso se při osmažení zmenší, tak aby to bylo akorát 🙂
- Na pánvi rozpálíme olej a burgery smažíme na vyšším plameni z každé strany asi 4 minuty.
- Žemle rozřízneme a můžeme na pánvi na sucho opéct.
- Z ledového salátu si připravíme plátky do žemle, okurku pokrájíme na plátky a cibuli na kolečka.
- A pak už jen hamburger sestavíme. Na spodní část žemle dáme vrstvu dipu z pečených paprik NEBO cibulového čatní NEBO tapenády ze sušených rajčat, navrch položíme burger, na který poklademe ledový salát, okurky a cibuli. Přiklopíme horní částí žemle a můžeme se do toho pustit!