Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Hraběnčiny řezy

Ingredience:

Těsto: 400 g hladké mouky, 250 g másla, 4 vejce (pouze žloutky, bílky zvlášť), 150 g cukru moučka, 3/4 prášku do pečiva.

6 jablek, 60 g vlašských ořechů, 40 ovesných vloček, bílky ze 4 vajec, 1 lžíce cukru moučka, skořice mletá.


Postup:

  1. Ingredience na těsto smícháme a vypracujeme těsto. 1/3 těsta oddělíme a dáme ztuhnout do mrazáku asi hodinu. Zbytek těsta zatím uležíme do lednice.
  2. Jablka zbavíme jádřince, slupky a nastrouháme.
  3. Vločky nasucho opražíme na pánvi. Ořechy nasekáme na malé kousky. 
  4. Z bílků a jedné lžíce cukru ušleháme tuhý sníh. 
  5. Plech si vyložíme pečícím papírem a těsto vymačkáme až k okrajům. Navrch rozprostřeme jablka  a poprášíme skořicí, posypeme ovesnými vločky a ořechy. Na ořechy opatrně naneseme sníh a rozetřeme. 
  6. Poslední vrstva je tvořena ze zmrzlého těsta. Těsto nastrouháme na široké nudličky na struhadle a posypeme na sníh. 
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova (asi 30 minut).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here