Rubriky
Recepty Obiloviny & Luštěniny Přílohy

Hráškové pyré

Ingredience:

400 g mraženého hrášku, 1 brambora, 100 ml smetany na vaření, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 1 lžíce másla, sůl, muškátový oříšek.

Opražená cibulka a slanina, petržel.


Postup:

  1. Bramboru nakrájíme na malé kousky a spolu s hráškem uvaříme do měkka.
  2. Uvařenou zeleninu scedíme a ihned pořádně propláchneme studenou vodou, aby se zachovala jasně zelená barva hrášku.
  3. K zelenině přidáme kousek másla a nastrouhaný parmazán, přilijeme smetanu a rozmixujeme dohladka. 
  4. Osolíme a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem.
  5. Zdobíme opraženou cibulkou a slaninou a snítkou petržele.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here