Ingredience: (4 porce)
400 g vepřových jater, 4 lžíce kokosového oleje, 15 cm pórku, 2 středně velké mrkve, 1 červená cibule, 2 cm čerstvého zázvoru.
2 lžíce SWEET CHILLI OMÁČKA SE ZÁZVOREM 330 G, 1 lžíce rybí omáčky, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce ústřičné omáčky, 1 lžíce sezamového oleje.
240 g rýžových nudlí, šťáva z 1/2 citronu, sůl dle potřeby.
2 hrsti nesolených arašídů.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Rýžové nudle připravíme dle návodu, pořádně propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.
- Arašídy opražíme na suché pánvi.
- Nyní je třeba si připravit všechny ingredience předem, protože příprava stir fry je velmi rychlá záležitost, kde hrozí, že se jídlo snadno připálí a proto je třeba mít vše nachystané dopředu.
- Játra očistíme, odblaníme (je-li třeba) a nakrájíme na menší kousky cca 2×2 cm. Pórek přepůlíme a pokrájíme na tenké nudličky. Mrkev pokrájíme na nudličky škrabkou nebo na postejné nudličky jako pórek. cibuli rozpůlíme a pokrájíme na tenké půlměsíčky.
- Všechny omáčky smícháme dohromady. Zázvor nastrouháme nebo pokrájíme na velmi drobné kousky a vmícháme k omáčkám.
- Na nepřilnavé pánvi rozpálíme olej (musí být velmi rozpálený, aby se maso po vložení nezačalo dusit). Celou dobu restujeme na nejvyšším stupni (např. indukce 8-9).
- Vložíme maso a zprudka orestujeme (asi 2 minuty), poté přidáme všechnu zeleninu a restujeme další 1 minutu.
- Ihned přidáme nudle, promícháme a zalijeme připravenou směsí omáček. Promícháme, dle potřeby osolíme a minutku opět zarestujeme.
- Nakonec zakápneme šťávou z citronu a promíchneme.
- Stir fry podáváme ihned teplé a posypané opraženými arašídy.
TIP: Můžeme podávat také posypané opraženými sezamovými semínky, kešu ořechy nebo mandlemi.