Ingredience: (2 porce)
Makrela: 1 celá makrela (nebo 2 filety), 1 lžička Zelená kari pasta 100 g nebo Žlutá kari pasta 100 g.
Salátek: 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 2 stonky řapíkatého celeru, 150 g dýně hokaido, 100 g celeru, 150 g lilku, 4 lžíce extra panenského olivového oleje.
30 g kečupu (k zakoupení zde: Náš kečup z čerstvých rajčat – jemný 330 g).
30 g BBQ omáčky (k zakoupení zde: BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem).
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Všechnu zeleninu (kromě lilku) pokrájíme na malé kostičky a orestujeme ji zprudka na rozpáleném oleji.
- Když je zelenina orestována dozlatova, přidáme lilek a zprudka ho ještě společně se zeleninou také orestujeme. Nakonec vmícháme kečup a BBQ omáčku a promícháme. Obě omáčky salátek krásně dochutí a není potřeba nic jiného.
- Z makrely vyfiletujeme dvě filety a vykostíme. Obě filety potřeme lehce kari pastou z obou stran.
- Zeleninu na pánvi shrneme k jedné straně a na volnou plochu dáme filety z makrely. Zprudka opečeme asi 1 minutu z každé strany (Zeleninu přitom trochu promícháváme, aby se nepřipálila a přitom se stále ohřívala. Nebo ji můžeme z pánve vyndat a makrelu opéct samostatně.).
- Makrelu servírujeme na teplé zelenině a můžeme podávat ještě s čerstvým pečivem.