Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Karobové řezy

Ingredience:

Těsto: 4 vejce, 100 g cukru krupice, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 3 lžíce vody, 2 lžíce oleje, 100 g polohrubé mouky, 4 lžíce karobového prášku, (nebo holandského kakaa), 1/3 prášku do pečiva, 2 lžíce likéru Amaretto.

Náplň: 250 g plnotučného tvarohu, 200 g ricotty, 100 g pomazánkového másla, 1 vanilkový puding (500 ml mléka + 2 lžíce cukru krupice), 50 g krupicového cukru.

Čokoláda na posypání (min. 50%). 


Postup:

  1. V míse utřeme cukr krupice a vanilkový cukr se žloutky. Vmícháme vodu a olej.
  2. Přisypeme mouku, karobový prášek (nebo kakao), prášek do pečiva a dobře promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků, přidáme Amaretto a vytvoříme hladké těsto.
  3. Plech s vyššími okraji o rozměrech 20×30 si vyložíme pečícím papírem, těsto na něj vylijeme a rovnoměrně rozprostřeme.
  4. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 170 °C.
  5. Těsto necháme vychladnout a mezitím si připravíme náplň.
  6. Puding uvaříme dle návodu s mlékem a 2 lžícemi cukr krupice. Po uvaření ho přikryjeme potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup. Necháme ho zcela vychladnout.
  7. Poté dáme puding do mísy, přidáme tvaroh, ricottu  a pomazánkové máslo. Přisypeme cukr a vyšleháme do hladké konzistence.
  8. Z těsta po vychladnutí sundáme pečící papír a vrátíme ho na plech. Navrch naneseme náplň a uhladíme. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou. 
  9. Necháme ztuhnout v lednici alespoň 3 hodiny, klidně ale i přes noc. 
  • TIP: Karobový prášek je zdravější alternativa kakaa nebo čokolády. Má vysoký podíl bílkovin a obsahuje méně tuku. Kalorická hodnota je asi o třetinu nižší než u kakaa. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here