Rubriky
Maso Hovězí maso Recepty

Kotlíkový hovězí gulášek

Ingredience: (6 porcí)

1200 g hovězí kližky, 7 cibulí, 2 mrkve, 1/4 celeru, 6 stroužků česneku, 5 lžic olivového oleje.

1 lžička kuliček černého pepře, 1 lžička kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 3 lžičky mleté červené papriky, 2 snítky rozmarýnu, 4 snítky citronového tymiánu, 1 chilli paprička (kdo chce mít gulášek pikantní).

140 g rajčatového protlaku, 3 lžičky cukru, 5 lžiček soli, 1600 ml vývaru (nebo vody).


Postup:

  1. Hovězí kližku nakrájíme na kostky. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme nadrobno, česnek na plátky.
  2. V kotlíku rozpálíme olej a maso se zeleninou na prudko orestujeme. Během restování přidáme i rozmarýn, tymián, bobkový list, chilli papričku, nové koření a pepř.
  3. Když je vše orestované přidáme mletou červenou papriku a krátce zarestujeme (pozor, abychom ji nepřipálili).
  4. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem a přidáme sůl a cukr.
  5. Pozvolna vaříme na ohni (jen aby lehce probublávalo) asi 3-4 hodiny, dokud není maso měkké (dle velikosti kostek masa).

TIP: Gulášek můžeme podávat z čerstvým pečivem, doporučujeme Nekynuté placky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here