Ingredience:
2 plátky domácího chleba, např. Chléb ze zakysané smetany z hrnce.
Játra a ledvinky z jednoho králíka, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl, pepř.
Salát: hrst rukoly, 1 lžička šťávy z citronu, 1 lžička olivového oleje.
Dip: 1 lžíce dipu z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených paprik – Jemný 150 g, Dip z pečených paprik – Pálivý 150 g).
Olivový olej na zakápnutí.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej a játra i ledvinky zprudka orestujeme z obou stran. Společně restujeme 1,5 minuty z každé strany, poté játra vyndáme a ledvinky necháme restovat o 1 minutu déle. Během restování osolíme a opepříme. Jatýrka musí být uvnitř růžová.
- Plátek chleba během restování přidáme na pánev k vnitřnostem a opečeme z obou stran dozlatova.
- Rukolu ochutíme citronovou šťávou a olivovým olejem. Promícháme.
- Na topinku naneseme vrstvu dipu z pečených paprik, navrch dáme rukolový salátek a na něj poklademe plátky jatýrek a ledvinek.
- Zakápneme olivovým olejem.