Ingredience: (3-4 porce)
Základ: 200 g pórku, 5 lžic olivového oleje, 50 ml vody.
170 g kuskusu, voda (cca 350 ml), sůl.
150 g Dip z pečených paprik – Jemný 150 g, 200 g smetana na vaření, 20 g másla, 40 g parmazánu.
200 g uzeného masa, 1 lžíce olivového oleje.
Dokončení: Hoblinky parmazánu, mikrobylinky.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Pórek očistíme, rozpůlíme a pokrájíme najemno.
- Na pánvi rozpálíme olej a pórek orestujeme. Jen málo, aby nezhořkl. Zalijeme cca 50 ml vody a podusíme pod pokličkou na mírném stupni, aby změkl a zesládl.
- Poté přisypeme kuskus, promícháme a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Osolíme. Přiklopíme pokličkou a na mírném stupni necháme kuskus nabobtnat.
- Vmícháme Dip z pečených paprik a zalijeme smetanou. Prohřejeme a přisypeme parmazán. Promícháme a dle hustoty ještě přilijeme vodu, aby byl kuskus lehce tekutý.
- Nakonec vmícháme máslo a dle chuti ještě dosolíme.
- Uzené maso nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran.
- Kuskus podáváme s uzeným masem, posypaný hoblinkami parmazánu a mikrobylinkami.
TIP: Uzené maso můžete zaměnit za kuřecí nebo ho vynechat a mít čistě vegetariánský pokrm. Pokud máte rádi pálivé, doporučujeme navrch nakrájet Nakládané feferony s česnekem 180 g nebo přidat Pesto Chilli z čerstvých feferonů 100 g.