Ingredience:
Těsto na pizzu: 250 g hladké mouky, 1 g sušeného droždí, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru krystal, 160 ml teplé vody. Olej na vymazání mísy.
Základ na pizzu: 30 g rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 5 lžiček vody, 80 g Tapenády ze sušených rajčat (k zakoupení zde: Tapenáda ze sušených rajčat 170 g).
Navrch: Cheddar, slanina, klobása, sušené oregano, čerstvá bazalka.
Extra panenský olivový olej na potření pánve.
Postup:
- Nejprve připravíme těsto. Mouku, droždí, cukr a sůl dáme do mísy a promícháme. Za postupného přilévání vody vypracujeme hladké těsto. Nejprve pracujeme v míse, poté těsto přendáme na pracovní desku a vypracujeme do hladka. Trvá to asi 10 minut. Mísu lehce potřeme olejem, těsto do ní vložíme, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout alespoň hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
- Na základ na pizzu smícháme rajčatový protlak, utřený česnek, vodu a tapenádu ze sušených rajčat.
- Pánev o průměru 28 cm (vhodnou do trouby) vymažeme olivovým olejem a těsto do pánve rozprostřeme. Okraje necháme tlustší.
- Navrch naneseme rajčatový základ na pizzu a dáme péct na sporáku na středním stupni. Po 5 minutách se začne těsto lehce nafukovat (dělají se bublinky). V tom okamžiku posypeme pizzu strouhaným sýrem, pokrájenou slaninou a klobásou a posypeme sušených oregánem. Takto necháme péct ještě dalších 5 minut.
- Poté přesuneme celou pánev do předehřáté trouby na 220 °C a pečeme dalších 8-10 minut, dokud nejsou okraje hnědé a sýr roztavený.
- Před podáváním posypeme lístky čerstvé bazalky.