Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Vegan Předkrmy & Chuťovky Recepty Přílohy

Křupavé hranolky z horkovzdušné fritézy s omáčkami

Ingredience: (2 porce)

4 velké brambory ve slupce, 1 lžička olivového oleje, sůl.

K podávání: BBQ omáčka – s vlastním karamelem a karibským rumem 330 g, Kečup z čerstvých rajčat – jemný 330 g, Sweet chilli omáčka se zázvorem 330 g


Postup:

  1. Brambory necháme ve slupce a pořádně je očistíme. Pokrájíme je na hranolky o velikosti cca 0,5×0,5 cm a namočíme je na 15 minut do studené vody, aby se zbavily škrobu.
  2. Poté je vyndáme na utěrku, kterou zabalíme a hranolky vysušíme.
  3. Do horkovzdušné fritézy dáme 1 lžičku oleje (nemusíme žádný, pokud nechceme) a dáme péct na 200 °C na 25 minut.
  4. Během pečení několikrát promícháme.
  5. Upečené hranolky vysypeme do mísy, osolíme a promícháme.
  6. Podáváme s oblíbenými omáčkami jen tak na zobačku nebo jako přílohu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here