Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Grilovací sezóna Drůbeží maso Recepty Maso

Krůtí špízy s cibulovým čatní

Ingredience: (4 porce)

800 g krůtích prsou, 1 větší cibule, 1 větší červená paprika, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.

Starší plátky chleba, olivový olej.

Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g


Postup:

  1. Krůtí prsa pokrájíme na kousky o velikosti cca 4×4 cm. Přilijeme olivový olej, osolíme, opepříme a promícháme.
  2. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny, které rozloupeme na plátky.
  3. Papriku zbavíme jádřince a pokrájíme na postejné kousky jako maso.
  4. Připravíme špízy. Pokud máme dřevěné špejle, je třeba je namočit předem alespoň hodinu do vody, aby se na grilu nepálily. Jestli máme kovové, můžeme pokračovat hned.
  5. Na špejle napichujeme a střídáme maso, cibuli a papriku, dokud není vše spotřebované.
  6. Špízy grilujeme na rozpáleném grilu asi 15 minut. Během grilování několikrát otočíme.
  7. Plátky chleba potřeme olivovým olejem a opečeme po stranách grilu.
  8. Špízy podáváme s oblíbeným salátkem, cibulovým čatní a topinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here