Ingredience: (4 porce)
800 g krůtích prsou, 1 větší cibule, 1 větší červená paprika, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.
Starší plátky chleba, olivový olej.
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g
Výrobky použité v receptu
Cibulové čatní z červené cibule – Jemné 180 g + Cheddarová omáčka 180 g
Cibulové čatní z červené cibule – Pálivé 180 g + Cheddarová omáčka 180 g
Cibulové čatní z červené cibule – Extra Pálivé 180 g + Cheddarová omáčka 180 g
Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 250 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g
Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 250 g
Postup:
- Krůtí prsa pokrájíme na kousky o velikosti cca 4×4 cm. Přilijeme olivový olej, osolíme, opepříme a promícháme.
- Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny, které rozloupeme na plátky.
- Papriku zbavíme jádřince a pokrájíme na postejné kousky jako maso.
- Připravíme špízy. Pokud máme dřevěné špejle, je třeba je namočit předem alespoň hodinu do vody, aby se na grilu nepálily. Jestli máme kovové, můžeme pokračovat hned.
- Na špejle napichujeme a střídáme maso, cibuli a papriku, dokud není vše spotřebované.
- Špízy grilujeme na rozpáleném grilu asi 15 minut. Během grilování několikrát otočíme.
- Plátky chleba potřeme olivovým olejem a opečeme po stranách grilu.
- Špízy podáváme s oblíbeným salátkem, cibulovým čatní a topinkami.



