Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso

Pečené kari kuře na zelenině

Ingredience: (2 porce)

2 kuřecí stehna, 1 lžička Červená kari pasta 100 g, 2 lžíce olivového oleje.

3 mrkve, 1 cibule, 100 ml vody, hrubozrnná sůl.


Postup:

  1. Kuřecí stehna rozdělíme na dvě části.
  2. V misce rozmícháme kari pastu s olivovým olejem.
  3. Do zapékací mísy pokrájíme mrkve na kolečka a cibuli na silnější měsíčky. Navrch položíme kousky kuřete.
  4. Na každý kousek kuřete naneseme kari marinádu a rukama vmasírujeme do masa. Povrch osolíme hrubozrnnou solí.
  5. Vše podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 40 minut dokud není maso měkké a zlatavé na povrchu.
  6. Podáváme s oblíbenou přílohou.

TIP: Vyzkoušejte pečenou zeleninu nebo kuřecí prsa i se žlutou či zelenou kari pastou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here