Ingredience: (4 porce)
1 kuře, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 250 g cizrny v nálevu, 200 g zelené papriky, 30 g nahrubo nasekaných mandlí, 400 ml kokosového mléka, 200 ml vývaru.
Zelená kari pasta (k zakoupení zde: Zelená kari pasta 100 g).
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kuře vykostíme (prsa pokrájíme na kousky, stehna můžeme nechat s kostí a pouze je rozdělíme na menší kousky). Papriky nakrájíme na drobné kostičky.
- Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí kousky orestujeme ze všech stran. Kuřecí kousky vyjmeme z pánve a do výpeku přidáme papriky, které krátce orestujeme. Přidáme kari pastu, kterou necháme za občasného míchání rozehřát (dáváme pozor, aby se nepřipálila).
- Přilijeme kokosové mléko a necháme pár minutek na mírném ohni provařit.
- Dále přilijeme vývar a promícháme. Jakmile se vše propojí přidáme cizrnu, mandle a vrátíme zpět orestované kuřecí maso.
- Karí necháme na mírném ohni povařit asi 20 minut (dokud není maso hotové).
- Nakonec vmícháme hrst čerstvého koriandru nebo petržele.
- Podáváme s basmati rýží.