Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Grilovací sezóna Drůbeží maso Recepty Maso

Kuřecí křidélka v marinádě

Ingredience: (2 porce)

10 ks kuřecích křidélek.

Marináda: 1 lžička římského kmínu, 1 lžička uzené papriky, 1 lžička sušeného česneku, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička pepře, 2 lžičky soli, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 lžíce octa.


Postup:

  1. Římský kmín si nadrtíme.
  2. Všechno koření odměříme do misky a přidáme sůl, olej a ocet. Pořádně promícháme.
  3. Kuřecí křidélka dáme do pevného sáčku a přilijeme k nim marinádu. Sáček pevně uzavřeme a protřepeme ho, aby marináda obalila všechna křidélka (můžeme dát i do mísy).
  4. Takto připravené křidélka dáme alespoň na hodinu do lednice.
  5. Připravíme si gril. Kuřecí křidélka vyndáme včas z lednice, aby dostaly pokojovou teplotu před grilováním.
  6. Křidélka grilujeme na rozpáleném grilu (nebo v troubě) asi 12-15 minut. Během grilování otáčíme.

TIP: Hotová křidélka můžeme před podáváním ještě potřít BBQ omáčka exkluzive – s karamelem a přírodním tekutým kouřem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here