Ingredience: (2 porce)
10 ks kuřecích křidélek.
Marináda: 1 lžička římského kmínu, 1 lžička uzené papriky, 1 lžička sušeného česneku, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička pepře, 2 lžičky soli, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 lžíce octa.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Římský kmín si nadrtíme.
- Všechno koření odměříme do misky a přidáme sůl, olej a ocet. Pořádně promícháme.
- Kuřecí křidélka dáme do pevného sáčku a přilijeme k nim marinádu. Sáček pevně uzavřeme a protřepeme ho, aby marináda obalila všechna křidélka (můžeme dát i do mísy).
- Takto připravené křidélka dáme alespoň na hodinu do lednice.
- Připravíme si gril. Kuřecí křidélka vyndáme včas z lednice, aby dostaly pokojovou teplotu před grilováním.
- Křidélka grilujeme na rozpáleném grilu (nebo v troubě) asi 12-15 minut. Během grilování otáčíme.
TIP: Hotová křidélka můžeme před podáváním ještě potřít BBQ omáčka exkluzive – s karamelem a přírodním tekutým kouřem.


