Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso

Kuřecí prsa s olivovou tapenádou v listovém kabátku

Ingredience:

2 kuřecí prsa, 500 g listového těsta, 1 vejce, sezamová semínka.

170 g tapenády z černých oliv (k zakoupení zde: Tapenáda z černých oliv 170 g).

Salát: 4 listy římského salátu, 8 cherry rajčat, hrst naklíčených mungo klíčků, 3 lžíce jablečného octa, pepř, sůl.


Postup:

  1. Kuřecí prsa lehce naklepeme rukou (aby výška byla cca 2-3 cm). Každé kuřecí prso potřeme vrstvou olivové tapenády.
  2. Listové těsto rozválíme do obdélníků a rozkrojíme ho napůl. Z každého menšího obdélníku nařežeme několik širších pruhů, kterými kuřecí prso z vrchu příčně přikryjeme. Pruhy pokládáme tak, aby se trochu překrývaly a okraje zahneme kousek pod maso (nejlepší je to dělat již na plechu vyloženým pečícím papírem).
  3. Vejce rozmícháme a listové těsto potřeme po celém povrchu. Posypeme sezamovými semínky a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30-35 minut.
  4. Římský salát a cherry rajčata pokrájíme na kousky. Přidáme mungo klíčky (ale nemusí být), osolíme, opepříme a zakápneme octem. Promícháme.
  5. Upečené kuřecí maso v listovém kabátku pokrájíme na širší kousky a podáváme se svěžím salátkem.

TIP: Místo tapenády můžeme použít také tapenádu ze sušených rajčat nebo pesto z čerstvých listů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here