Ingredience:
1 celé kuře, hrubozrnná sůl, pepř, extra panenský olivový olej.
2 cibule, 2 mrkve, 1/4 celeru, 1 červená paprika, 6 stroužků česneku.
400 g mraženého špenátu, 1 lžíce olivového oleje, sůl.
170 g Tapenáda ze sušených rajčat 170 g.
Příloha: Hořčičná bramborová kaše s pórkem
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší, stejně velké kousky, které vložíme do pekáče.
- Kuře nařízneme přes prsa a opatrně vykostíme, abychom neprořízli kůži. Maso pořádně naklepeme, abychom dostali co největší plát masa.
- Špenát orestujeme na troše oleje a osolíme. Necháme vychladnout.
- Na kuřecí maso rovnoměrně rozprostřeme tapenádu ze sušených rajčat a na ni špenát.
- Maso svineme do rolády a ještě ho svážeme potravinářským provázkem, aby se při pečení roláda nerozlezla.
- Roládu položíme do pekáče na zeleninu. Potřeme ji olejem, osolíme a opepříme.
- Pečeme na 180 °C asi 40-45 minut, dokud není kůžička křupavá.
- Kuřecí roládu pokrájíme na plátky a podáváme s bramborovým pyré a upečenou zeleninou.
TIP: Kuřecí roládu můžeme stejně tak naplnit také Tapenáda ze zelených oliv 170 g.





