Rubriky
Velikonoční Drůbeží maso Recepty Maso

Kuřecí roláda plněná špenátem a tapenádou ze sušených rajčat

Ingredience:

1 celé kuře, hrubozrnná sůl, pepř, extra panenský olivový olej.

2 cibule, 2 mrkve, 1/4 celeru, 1 červená paprika, 6 stroužků česneku.

400 g mraženého špenátu, 1 lžíce olivového oleje, sůl.

170 g Tapenáda ze sušených rajčat 170 g.

Příloha: Hořčičná bramborová kaše s pórkem

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší, stejně velké kousky, které vložíme do pekáče.
  2. Kuře nařízneme přes prsa a opatrně vykostíme, abychom neprořízli kůži. Maso pořádně naklepeme, abychom dostali co největší plát masa.
  3. Špenát orestujeme na troše oleje a osolíme. Necháme vychladnout.
  4. Na kuřecí maso rovnoměrně rozprostřeme tapenádu ze sušených rajčat a na ni špenát.
  5. Maso svineme do rolády a ještě ho svážeme potravinářským provázkem, aby se při pečení roláda nerozlezla.
  6. Roládu položíme do pekáče na zeleninu. Potřeme ji olejem, osolíme a opepříme.
  7. Pečeme na 180 °C asi 40-45 minut, dokud není kůžička křupavá.
  8. Kuřecí roládu pokrájíme na plátky a podáváme s bramborovým pyré a upečenou zeleninou.

TIP: Kuřecí roládu můžeme stejně tak naplnit také Tapenáda ze zelených oliv 170 g.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here