Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Předkrmy & Chuťovky Recepty

Kuřecí Satay

Ingredience: (6 ks)

1 kuřecí prso, 2 lžíce slunečnicového oleje.

Marináda: 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce limetkové šťávy, 1 lžíce medu, 2 lžíce chilli omáčky, 2 lžičky mletého zázvoru.


Postup:

  1. Kuřecí prso nakrájíme na 6 proužků a každý proužek naklepeme.
  2. Na marinádu smícháme všechny ingredience.
  3. Kuřecí kousky namočíme do marinády a necháme marinovat min. 2 hodiny, ale klidně i přes noc.
  4. Poté kuřecí kousky lehce osušíme a navlékněte na špejle.
  5. Na grilovací pánvi rozehřejte olej a satay zprudka osmahněte z každé strany 3 minut.
  6. POZOR, během smažení s masem nehýbeme, abychom docílili černého proužkování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here