Ingredience: (6 ks)
1 kuřecí prso, 2 lžíce slunečnicového oleje.
Marináda: 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce limetkové šťávy, 1 lžíce medu, 2 lžíce chilli omáčky, 2 lžičky mletého zázvoru.
Postup:
- Kuřecí prso nakrájíme na 6 proužků a každý proužek naklepeme.
- Na marinádu smícháme všechny ingredience.
- Kuřecí kousky namočíme do marinády a necháme marinovat min. 2 hodiny, ale klidně i přes noc.
- Poté kuřecí kousky lehce osušíme a navlékněte na špejle.
- Na grilovací pánvi rozehřejte olej a satay zprudka osmahněte z každé strany 3 minut.
- POZOR, během smažení s masem nehýbeme, abychom docílili černého proužkování.