Ingredience: (2 porce)
Satay: 2 kuřecí prsa, špejle.
Marináda: 2 lžičky arašídového másla, 1 lžička hoisin omáčky, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička sezamového oleje, 1 lžička čekankového sirupu (medu), 1 lžička šťávy z citronu, špetka chilli vloček.
Salsa: 1/2 salátové okurky, 1 lžička rybí omáčky, 2 lžičky sójové omáčky, 1 lžička sezamového oleje, 1 lžička hoisin omáčky, pár kapek jablečného octa, 3 lžíce pomerančovo-jablečného čatní (k zakoupení zde: Pomerančovo-jablečné čatní 250 g).
Dip: 2 lžíce arašídového másla, 2 lžíce šťávy z citronu, 2 lžičky sójové omáčky, 1 lžička hoisin omáčky.
200 g uvařené rýže basmati.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kuřecí prsa zbavíme kůže a pokrájíme podélně na široké nudličky. Každou nudličku naklepeme, aby vznikl plátek. Špejlí několikrát projedeme plátek a napíchneme ho.
- Ingredience na marinádu promícháme metličkou, aby se vše propojilo a maso v marinádě obalíme.
- Rozpálíme gril nebo grilovací pánev a kuřecí satay ogrilujeme z každé strany asi 2-3 minuty.
- Okurku pokrájíme na drobné kostičky, dáme do misky a přidáme ostatní ingredience na salsu. Promícháme.