Rubriky
Grilovací sezóna Drůbeží maso Recepty Maso

Kuřecí steak Ras se semínky

Ingredience: (2 porce)

2 kuřecí prsa s kůží, 2 lžičky koření RAS EL HANOUT 40 G, 1 lžička soli, 3 lžíce olivového oleje.

2 lžičky sezamových semínek, 1 lžička lněných semínek.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Kuřecí prsa necháme s kůží a lehce je naklepeme, aby byly stejně vysoké.
  2. Prsa dáme do misky a přidáme koření Ras el Hanout, sůl a olej a rukama pořádně promasírujeme, aby se prsa obalila kořením a olejem po celém povrchu.
  3. Nakonec prsa posypeme po obou stranách sezamovými a lněnými semínky a pořádně je do masa vmáčkneme, aby neopadala.
  4. Pánev pořádně rozpálíme a kuřecí plátky orestujeme zprudka z každé strany po dobu cca 2 minuty (dle tloušťky masa).
  5. Maso zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minut odpočinout. Poté nakrájíme na kousky a podáváme nejlépe na zeleninovém salátku.

TIP: Takto lze připravit kuřecí prsa také s našimi Kari pastami (Červená kari pasta 100 g, Zelená kari pasta 100 g, Žlutá kari pasta 100 g). Stejně jako na pánvi můžeme maso udělat na grilu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here