Ingredience: (2 porce)
2 kuřecí prsa s kůží, 2 lžičky koření RAS EL HANOUT 40 G, 1 lžička soli, 3 lžíce olivového oleje.
2 lžičky sezamových semínek, 1 lžička lněných semínek.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kuřecí prsa necháme s kůží a lehce je naklepeme, aby byly stejně vysoké.
- Prsa dáme do misky a přidáme koření Ras el Hanout, sůl a olej a rukama pořádně promasírujeme, aby se prsa obalila kořením a olejem po celém povrchu.
- Nakonec prsa posypeme po obou stranách sezamovými a lněnými semínky a pořádně je do masa vmáčkneme, aby neopadala.
- Pánev pořádně rozpálíme a kuřecí plátky orestujeme zprudka z každé strany po dobu cca 2 minuty (dle tloušťky masa).
- Maso zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minut odpočinout. Poté nakrájíme na kousky a podáváme nejlépe na zeleninovém salátku.
TIP: Takto lze připravit kuřecí prsa také s našimi Kari pastami (Červená kari pasta 100 g, Zelená kari pasta 100 g, Žlutá kari pasta 100 g). Stejně jako na pánvi můžeme maso udělat na grilu.