Ingredience:
1 kuře, sůl, pepř.
Na obalení: vejce, mouka, kukuřičné lupínky.
Olej na smažení.
Čatní z červené cibule (k zakoupení zde: Čatní z červené cibule – jemné 250 g nebo Čatní ze žluté cibule – pálivé 250 g).
Výrobky použité v receptu
Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 250 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g
Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 250 g
Postup:
- Kuře rozporcujeme na menší kousky. Každý kousek pořádně osolíme a opepříme.
- Připravíme si trojobal – rozšlehané vejce, hladkou mouku a nadrcené kukuřičné lupínky (nejlépe se drtí v mikrotenovém sáčku válečkem).
- V trojobale obalíme kousky kuřete a osmažíme je v rozpáleném oleji (ve fritéze nebo hrnci).
- Kuřecí stripsy podáváme s čatním z červené nebo žluté cibule.