Ingredience:
1 kuřecí prsa s kostí a kůží, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 5 g másla.
50 g rýže basmati, 40 g mraženého hrášku, 1 lžička limetkové šťávy, sůl, pepř.
Postup:
- Kuřecí prso osolíme a opepříme. Na oleji rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a prsa prudce osmahneme. Nejprve stranu s kůží, poté obrátíme. Za každé strany asi 2 minuty.
- Pekáček si vyložíme pečícím papírem, vložíme na něj prsa kůží nahoru. Navrch dáme kousek másla. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 15 minut. Vnitřek prsa by měl mít teplotu 76 °C. Ideální pro tento typ pečení použít teploměr.
- Výpek z masa přelijeme na pánev. Vsypeme na něj hrášek a osmahneme.
- Rýži uvaříme dle návodu a přidáme k hrášku. Dle chuti solíme a opepříme a zakápneme limetkovou šťávou.
- Na talíř nandáme rýží s hráškem a navrch poklademe prso překrojené na 4 kousky.