Rubriky
Recepty Mleté maso Těstoviny & Brambory

Lasagne s mletým masem

Ingredience:

Základ: 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje.

1 kg mletého masa, 1 plechovka rajčat, 4 lžíce kečupu, sůl, pepř, bazalka.

Bešamel: 20 g másla, 3 lžíce slunečnicového oleje, 700 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, muškátový oříšek, oregano.

Dohotovení: těstovinové pláty, 400 g plátků sýra (gouda nebo uzený eidam).


Postup:

  1. Česnek a cibuli očistíme a nakrájíme na jemno.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem osmahneme. Přidáme maso a dále smažíme, dokud není maso na půl hotové. Poté přidáme rajčata a kečup, osolíme, opepříme a vsypeme bazalku.
  3. Necháme přiklopené pokličkou na mírném ohni probublávat asi 15 minut, dokud není maso hotové. Omáčka s masem by měla být krásně propojená a měla by vzniknout směs.
  4. Na bešamel si v hrnci rozehřejeme máslo a olej, přisypeme mouku a uděláme jíšku. Poté přilijeme postupně mléko (stále mícháme, aby nebyly hrudky) a nakonec přistrouháme muškátový oříšek a přisypeme oregano. Za stálého míchání povaříme.
  5. Do pekáče začneme vrstvit: 1. vrstva těstovinové pláty, 2 vrstva maso, 3. vrstva sýr. 
  6. Takto opakujeme, dokud máme ingredience (na pekáč o velikosti 30×20 se vejdou 4 vrstvy). 
  7. Poslední vrstva končí sýrem a celý pekáč zalijeme připraveným bešamelem.
  8. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 45 minut.
  9. Lasagne je nejlepší nechat ztuhnout do druhého dne. Chutě se propojí a dají se dobře krájet. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here