Ingredience:
Korpus: 100 g ovesných vloček, 100 g máslových sušenek, 180 g másla.
Náplň: 200 ricotty, 200 g mascarpone, 250 g plnotučného tvarohu, 120 moučkového cukru, 3 vejce, 1 lžíce vanilkového extraktu, 2 lžíce limetkové šťávy.
Želé: 3 plátky želatiny, 400 g zmraženého ovoce (borůvky, ostružiny,…), 70 g třtinového cukru.
Postup:
- Na korpus rozdrtíme v mixéru vločky a sušenky. Máslo rozehřejeme a přilijeme k sušenkové směsi a promícháme.
- Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a okraje vymažeme sádlem. Na dno vložíme sušenkovou směs a uhladíme.
- Korpus předpečeme v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 10 minut.
- Na náplň smícháme ricottu, mascarpone a tvaroh. Přidáme moučkový cukr, vejce, vanilkový extrakt a limetkovou šťávu a promícháme.
- Náplň vlijeme na korpus a pečeme 40-45 minut na 170 °C.
- Po upečení necháme cheesecake vychladnout.
- Na želé si připravíme želatinu dle návodu (necháme ve studené vodě nabobtnat asi 10 minut).
- Do hrnce si dáme ovoce, přidáme třtinový cukr a necháme na mírném ohni rozehřát. Ohříváme do té doby, dokud se voda z ovoce trochu nevypaří. Poté sundáme ze sporáku a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
- Z vody vyndáme želatinu a vmícháme k ovocné směsi. Pořádně promícháme a nalijeme na cheesecake. Necháme vychladnout v lednici, nejlépe přes noc.