Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Limetkový cheesecake s ovocným želé

Ingredience:

Korpus: 100 g ovesných vloček, 100 g máslových sušenek, 180 g másla.

Náplň: 200 ricotty, 200 g mascarpone, 250 g plnotučného tvarohu, 120 moučkového cukru, 3 vejce, 1 lžíce vanilkového extraktu, 2 lžíce limetkové šťávy.

Želé: 3 plátky želatiny, 400 g zmraženého ovoce (borůvky, ostružiny,…), 70 g třtinového cukru.


Postup:

  1. Na korpus rozdrtíme v mixéru vločky a sušenky. Máslo rozehřejeme a přilijeme k sušenkové směsi a promícháme.
  2. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a okraje vymažeme sádlem. Na dno vložíme sušenkovou směs a uhladíme.
  3. Korpus předpečeme v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 10 minut.
  4. Na náplň smícháme ricottu, mascarpone a tvaroh. Přidáme moučkový cukr, vejce, vanilkový extrakt a limetkovou šťávu a promícháme. 
  5. Náplň vlijeme na korpus a pečeme 40-45 minut na 170 °C.
  6. Po upečení necháme cheesecake vychladnout.
  7. Na želé si připravíme želatinu dle návodu (necháme ve studené vodě nabobtnat asi 10 minut). 
  8. Do hrnce si dáme ovoce, přidáme třtinový cukr a necháme na mírném ohni rozehřát. Ohříváme do té doby, dokud se voda z ovoce trochu nevypaří. Poté sundáme ze sporáku a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
  9. Z vody vyndáme želatinu a vmícháme k ovocné směsi. Pořádně promícháme a nalijeme na cheesecake. Necháme vychladnout v lednici, nejlépe přes noc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here