Ingredience:
Korpus: 100 g ovesných vloček, 100 g máslových sušenek, 50 g mandlí natural, 160 g másla.
Náplň: 350 g ricotty, 500 g mascarpone, 170 moučkového cukru, 4 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 100 g mletého máku, nastrouhaná kůra z 1 citronu.
Postup:
- Na korpus rozdrtíme v mixéru vločky, sušenky a mandle. Máslo rozehřejeme a přilijeme k sušenkové směsi a promícháme.
- Obdélníkovou formu o rozměru 20×25 cm vyložíme pečícím papírem. Na dno vložíme sušenkovou směs a umačkáme do hladkého povrchu.
- Korpus si předpečeme v troubě 10 minut na 190°C.
- Mezitím připravíme náplň. Do mísy dáme všechny ingredience na náplň a vyšleháme do hladké konzistence.
- Náplň nalijeme na předpečený korpus a pečeme dál na 170 °C 45 minut.
- Koláč necháme zcela vychladnout, nejlépe v lednici třeba i do druhého dne.