Ingredience: (12 ks)
125 ml mléka, 20 g másla, 4 lžíce cukru (zarovnané), 10 g hladké mouky, 1 lžíce vanilkového extraktu.
80 g domácí kandované pomerančové kůry, 60 g rozinek, 160 g nasekaných mandlí, 20 g kandovaného zázvoru.
140 g tmavé čokolády (alespoň 60% kakaa).
Postup:
- V hrnci smícháme mléko, cukr, máslo a mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu, přilijeme vanilkový extrakt a vaříme, dokud směs nezhoustne.
- Poté odstavíme, vsypeme mandle, rozinky a kandované ovoce. Promícháme.
- Na plech vyloženým pečícím papírem lžící naneseme směs a uhladíme do placiček o průměru cca 8-10 cm.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 10 minut.
- Poté vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout.
- Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a vychladlé marokánky potřeme zespodu (na rovné ploše) vrstvou čokolády. Vidličkou můžeme udělat vzor 🙂