Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Mocca cake s karamelem

Ingredience:

Korpus: 100 g ovesných vloček, 100 g máslových sušenek, 150 g másla.

Náplň: 200 ricotty, 200 g mascarpone, 250 g plnotučného tvarohu, 170 moučkového cukru, 5 vajec, 140 ml silné kávy, 1 lžíce vanilkového extraktu.

Karamel: 120 g cukru krystal, 30 g másla, 80 ml smetany 12%, 40 ml silné kávy.


Postup:

  1. Na korpus rozdrtíme v mixéru vločky a sušenky. Máslo rozehřejeme a přilijeme k sušenkové směsi a promícháme.
  2. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem. Na dno vložíme sušenkovou směs a uhladíme.
  3. Korpus si předpečeme v troubě 10 minut na 200 °C.
  4. Na náplň dáme do mísy ricottu, mascarpone a tvaroh. Přidáme moučkový cukr, vejce, kávu a vanilkový extrakt a vše vyšleháme do hladké konzistence.
  5. Okraje formy s korpusem vymažeme olejem. Na korpus nalijeme nejprve náplň pečeme v troubě na 170 °C 45 minut. Po vyndání z trouby se cake klepe, to je v pořádku.
  6. Připravíme si karamel. Cukr a máslo dáme do nerezového hrnec a na středním ohni necháme rozpustit máslo a zkaramelizovat cukr. Občas promícháme a když je cukr rozpuštěný, pomalu přilijeme smetanu (karamel ochlazením zase trochu ztuhne, ale to nevadí, zahříváme dál). Jakmile je smetana smíchaná z karamelem, přilijeme kávu a ještě promícháme. Stáhneme ze sporáku a lžící lehce promícháváme, aby karamel začal tuhnout, ale stále měl tekoucí konzistenci. V tom okamžiku ho můžeme nalít na mocca cake (kdyby byl moc řídký, roztekl by se).
  7. Mocca cake s karamelem dáme do lednice pořádně ztuhnout (alespoň 4 hodiny).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here