Rubriky
Polévky Recepty

Mrkvová polévka s parmazánovým chipsem

Ingredience: (4 porce)

Základ: 6 mrkví, 2 brambory, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 500 ml zeleninového vývaru, 100 ml smetany na vaření, muškátový oříšek, mletý zázvor, pepř, sůl, 1-2 lžíce jablečného octa.

Dohotovení: 2 plátky toustového chleba, 1 lžíce olivového oleje, 50 g parmazánu, slunečnicová semínka, petrželka. 


Postup:

  1. Mrkev, cibuli, česnek a brambory očistíme a nakrájíme na malé kousky.  Vše uvaříme do měkka v zeleninovém vývaru. 
  2. Rozmixujeme dohladka, přidáme muškátový oříšek, mletý zázvor, pepř, sůl a ocet. Nakonec vmícháme smetanu a ještě krátce povaříme. 
  3. Toustový chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi na olivovém oleji.
  4. Slunečnicová semínka opražíme na pánvi na sucho.
  5. Parmazán nastrouháme nahrubo. Plech vyložíme pečícím papírem a z parmazánu vytvoříme malé hromádky, které se po pečení v troubě roztečou. V rozehřáté troubě na 180 °C pečeme cca 2 minuty (dokud není povrch lehce hnědý). Necháme zcela vychladnout do opětovného ztuhnutí, nejlépe v lednici.
  6. Petrželku nasekáme nahrubo.
  7. Polévku servírujeme na hluboký talíř. Zdobíme slunečnicovými semínky, chlebovými krutony, petrželkou a parmazánovým chipsem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here