Ingredience: (2 ks)
2 hermelíny 120 g, 1 velká cibule, 2 feferonky (nemusí být), 350 ml slunečnicového oleje, 70 g Tapenáda ze sušených rajčat 170 g.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Cibuli oloupeme, přepůlíme a pokrájíme na tenké plátky. Feferonky pokrájíme taktéž na tenké plátky.
- Hermelíny rozpůlíme. Na spodní části naneseme vrstvu tapenády ze sušených rajčat a přiklopíme druhou polovinou.
- Do uzavírací sklenice (s dostatečně širokým hrdlem, aby se hermelíny daly snadno vyndat) dáme vrstvu pokrájené cibule, pár koleček feferonek a vložíme první hermelín. Na něj opět vložíme cibuli a feferonky a druhý hermelín. Zakončíme opět cibulí a feferonkami.
- Takto naskládanou sklenici zalijeme slunečnicovým olejem (cca 1 cm nad hermelíny).
- Dáme odležet do lednice na 7 dnů. Doba se může lišit dle vyzrálosti zakoupeného hermelínu. Správně naložený hermelín, který je připraven ke konzumaci by měl být krásně měkký a vláčný.
- Tapenáda ze sušených rajčat dodá hermelínu oříškovou chuť, díky opraženým slunečnicovým semínkám a také kyselost, kterou mají nakládaná rajčata. Přesto však můžeme k podávání přidat i nakládané feferonky.