Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Nakládané & Zavařené

Nakládaný hermelín s tapenádovou plňkou

Ingredience:

Základ: 2 hermelíny, 100 g Tapenáda ze zelených oliv 170 g, 2 velké cibule, 2 stroužky česneku.

Zálivka: 400 ml slunečnicového oleje (nejlépe extra panenského), 100 ml jablečného octa, 1/2 lžička soli, 1/2 lžička drceného pepře.

2 bobkové listy, 2 sušené chilli papričky.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Nejprve si připravíme zálivku. Do mísy dáme všechny ingredience na zálivku a pořádně promícháme, aby se sůl rozpustila.
  2. Stroužky česneku a cibuli oloupeme. Česnek pokrájíme na tenké plátky a cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka.
  3. Hermelíny rozřízneme na polovinu a na spodní část naneseme vrstvu tapenády ze zelených oliv, na ni poklademe plátky česneku a přiklopíme horní částí hermelínu.
  4. Do větší sklenice se širokým hrdlem vložíme část nakrájené cibule, na ni položíme hermelín, přidáme bobkový list a chilli papričku a přikryjeme vrstvou cibule. Vložíme druhý hermelín a postup opakujeme.
  5. Nakonec znovu promícháme zálivku a hermelíny jí zalijeme.
  6. Sklenici uzavřeme a necháme v lednici uležet 7 dní. Pokud skladujeme mimo lednici, doba bude kratší, asi 5 dnů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here