Ingredience:
Základ: 2 hermelíny, 100 g Tapenáda ze zelených oliv 170 g, 2 velké cibule, 2 stroužky česneku.
Zálivka: 400 ml slunečnicového oleje (nejlépe extra panenského), 100 ml jablečného octa, 1/2 lžička soli, 1/2 lžička drceného pepře.
2 bobkové listy, 2 sušené chilli papričky.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Nejprve si připravíme zálivku. Do mísy dáme všechny ingredience na zálivku a pořádně promícháme, aby se sůl rozpustila.
- Stroužky česneku a cibuli oloupeme. Česnek pokrájíme na tenké plátky a cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka.
- Hermelíny rozřízneme na polovinu a na spodní část naneseme vrstvu tapenády ze zelených oliv, na ni poklademe plátky česneku a přiklopíme horní částí hermelínu.
- Do větší sklenice se širokým hrdlem vložíme část nakrájené cibule, na ni položíme hermelín, přidáme bobkový list a chilli papričku a přikryjeme vrstvou cibule. Vložíme druhý hermelín a postup opakujeme.
- Nakonec znovu promícháme zálivku a hermelíny jí zalijeme.
- Sklenici uzavřeme a necháme v lednici uležet 7 dní. Pokud skladujeme mimo lednici, doba bude kratší, asi 5 dnů.



