Rubriky
Recepty Nakládané & Zavařené

Naložená cibule a salátové okurky v octovém nálevu

Ingredience:

Základní nálev.

Salátové hadovky okurky, bílá(červená cibule.


Postup:

  1. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Půlměsíčky rukou promneme, abychom je rozdělili na kousky.
  2. Okurky podélně rozkrojíme na čtvrtiny. Z každé čtvrtky seřízneme jádřinec a čtvrtky pokrájíme na tenké plátky.
  3. Nakrájenou okurku a cibuli vložíme do sklenice a zalijeme nálevem.
  4. Necháme odležet alespoň 30 minut a poté můžeme podávat.
  5. Takto naložené vydrží v lednici až 2 týdny (ale u nás nevydrží 🙂 )

TIP: Skvěle se hodí k Uzené vepřové maso nebo jakémukoli grilovanému masu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here