Ingredience: (4 porce)
Těsto: 2 kg brambor, 250 g uzeniny (klobása, uzené,…), 10 stroužků česneku, 4 vejce, 5 lžiček sušené majoránky, 4 lžičky mletého pepře, 3 lžičky soli, 4 lžíce hladké mouky.
Olej na potření grilovacího kamene.
K podávání: Salsa Rojo 330 g.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Brambory oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Osolíme a necháme odstát asi 10 minut, poté lehce vyždímeme a slijeme přebytečnou vodu.
- Česnek oloupeme a prolisujeme k bramborám.
- Přidáme vejce a mouku, ochutíme pepřem a majoránkou.
- Uzeninu pokrájíme na drobné kostičky a přidáme ke směsi.
- Vše pořádně promícháme.
- Grilovací kámen pořádně rozpálíme a před nanesením těsta ho řádně potřeme olejem.
- Bramborové těsto nanášíme lžicí na kámen a rozprostřeme do tvaru placiček o průměru asi 8-10 cm, o síle 1-1,5 cm.
- Osmažíme z obou stran do zlatohnědé barvy, aby byly křupavé.
- Podáváme hned teplé se Salsou Rojo.
TIP: Takto připravené bramboráky můžete podávat samozřejmě i jako přílohu k hlavnímu chodu. A pokud se vynechá uzenina, může si na nich pochutnat i vegetarián.