Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Grilovací sezóna Předkrmy & Chuťovky Recepty Těstoviny & Brambory Přílohy

Nejlepší bramboráky smažené na kameni

Ingredience: (4 porce)

Těsto: 2 kg brambor, 250 g uzeniny (klobása, uzené,…), 10 stroužků česneku, 4 vejce, 5 lžiček sušené majoránky, 4 lžičky mletého pepře, 3 lžičky soli, 4 lžíce hladké mouky.

Olej na potření grilovacího kamene.

K podávání: Salsa Rojo 330 g.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Osolíme a necháme odstát asi 10 minut, poté lehce vyždímeme a slijeme přebytečnou vodu.
  2. Česnek oloupeme a prolisujeme k bramborám.
  3. Přidáme vejce a mouku, ochutíme pepřem a majoránkou.
  4. Uzeninu pokrájíme na drobné kostičky a přidáme ke směsi.
  5. Vše pořádně promícháme.
  6. Grilovací kámen pořádně rozpálíme a před nanesením těsta ho řádně potřeme olejem.
  7. Bramborové těsto nanášíme lžicí na kámen a rozprostřeme do tvaru placiček o průměru asi 8-10 cm, o síle 1-1,5 cm.
  8. Osmažíme z obou stran do zlatohnědé barvy, aby byly křupavé.
  9. Podáváme hned teplé se Salsou Rojo.

TIP: Takto připravené bramboráky můžete podávat samozřejmě i jako přílohu k hlavnímu chodu. A pokud se vynechá uzenina, může si na nich pochutnat i vegetarián.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here