Ingredience:
Tmavé těsto: 700 g máslových sušenek (např. Bebe), 300 g moučkového cukru, 30 g holandského kakaa, 200 ml silné černé kávy (studené), 100 ml rumu.
Světlá náplň: 250 g strouhaného kokosu, 250 g změklého másla, 250 g moučkového cukru.
Mandle, moučkový cukr, strouhaný kokos nebo oříšky na obalení.
Postup:
- Nejdříve si připravíme světlé těsto a to tak, že všechny suroviny smícháme a pořádně prohněteme, aby se suroviny propojili. Dáme odležet do lednice, dokud si nepřipravíme tmavé těsto.
- Sušenky rozmixujeme v mixéru najemno a přidáme k nim cukr a kakao. Vše promícháme. Poté přilijeme kávu a rum a vypracujeme vláčné těsto.
- Z tmavého těsta tvoříme kuličky o průměru cca 3 cm. Každou kuličku zmáčkneme (vymáčkneme důlek), do kterého vložíme kousek světlé náplně a mandli a zabalíme. V ruce kuličku několikrát okulíme, aby se těsto uhladilo a vznikla pěkná kulička.
- Takto nachystané kuličky můžeme obalit ještě ve strouhaném kokosu, oříškách nebo jen moučkovém cukru.