Ingredience: (2-3 porce)
500 g bramborových noků, 30 g choriza, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce zakysané smetany, 20 g parmazánu, velká hrst čerstvé pažitky, sůl.
Postup:
- Bramborové noky uvaříme dle návodu.
- Chorizo nakrájíme na velmi drobno (je to spíš na ochucení a provonění jídla).
- Pažitku nakrájíme najemno a parmazán nastrouháme.
- Na pánvi rozpálíme olej a vložíme do něj chorizo a zároveň i uvařené noky. Na prudkém stupni orestujeme, aby se po straně noků udělala zlatá kůrčička.
- Jakmile jsou noky orestované osolíme je, přidáme zakysanou smetanu a nastrouhaný sýr. Promícháme a asi minutku povaříme.
- Nakonec vmícháme nasekanou pažitku (trochu si můžeme dát stranou na ozdobu).
- Noky podáváme posypané opět čerstvou pažitkou a můžeme lehce zastrouhnout i sýrem.