Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso Obiloviny & Luštěniny

Novoroční čočka s uzeným masem, zastřeným vejcem a cibulovým čatní

Ingredience: (2 porce)

1 cibule, 1 lžíce sádla, špetka soli, 1/2 lžičky třtinového cukru.

200 g čočky, 1 lžíce jablečného octa, sůl.

200 g uzeného masa, 2 vejce.

100 g Cibulové čatní z červené cibule – Jemné 250 g nebo Cibulové čatní z červené cibule – Pálivé 250 g.


Postup:

  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Na pánvi rozpálíme olej a cibulku orestujeme dozlatova. Ke konci restování přidáme špetku soli a cukr a necháme zkaramelizovat.
  2. Čočku uvaříme v osolené vodě do měkka, přidáme ji k restované cibulce, přilijeme jablečný ocet a promícháme. Dle potřeby dosolíme.
  3. Plátky uzeného masa opečeme na pánvi (pokud je uzené libové, na opečení použijeme trochu oleje).
  4. Do misky vyklepneme vejce (žloutek musí zůstat neporušený vcelku). V menším hrnci dáme vařit vodu s jednou lžící octa. Vodu přivedeme k varu, lžící vytvoříme ve vodě vír a pomalu do něj vložíme vejce. Vaříme na středním stupni 3-4 minuty. Do víru můžeme postupně vložit i dvě vejce.
  5. Na talíř naservírujeme čočku, na ní poklademe opečené maso a vejce. Povrch vejce můžeme opepřit a osolit, případně zakápnout olivovým olejem a ozdobit bylinkami. Podáváme s cibulovým čatní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here