Ingredience: (4 porce)
Bagetky na sendvič např: Nadýchané bagetky.
Masové kuličky: 550 g zadního hovězího masa, 1 lžička soli, 1 lžička čerstvě namletého pepře, 1 menší červená cibule, 2 lžíce strouhanky, 1 lžička sušeného tymiánu, olivový olej na smažení.
Rajčatová omáčka: 1 plechovka celých rajčat, 3 stroužky česneku, 1 lžička třtinového cukru, 1 lžíce balsamikového octa, sůl, pepř.
Dochucení: sýr na posypání (gouda, ementál), nakládaná okurka, cibulové čatní (k zakoupení zde: Čatní z červené cibule – Jemné 250 g, Čatní z červené cibule – Pálivé 250 g, Čatní ze žluté cibule – Jemné 250 g nebo Čatní ze žluté cibule – Pálivé 250 g).
Výrobky použité v receptu
Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 250 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g
Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 250 g
Postup:
- Nejprve upečeme bagetky dle návodu.
- Rajčata z plechovky pokrájíme na kousky, dáme do hrnce a přidáme ostatní suroviny na omáčku. Vše povaříme na mírném ohni 30 minut a necháme vystydnout.
- Hovězí maso nameleme a smícháme s ostatními ingrediencemi na kuličky. Směs rukama pořádně prohněteme, aby se suroviny rovnoměrně propojily. Mokrýma rukama tvarujeme kuličky o průměru 4-5 cm (mělo by se udělat 20 kuliček). Na pánvi rozpálíme olej a kuličky osmažíme ze všech stran.
- Bagetky podélně rozřízneme a na každou dáme vrstvu rajčatové omáčky a pěknou dávku cibulového čatní. Na čatní vyskládáme masové kuličky, mezi ně vložíme plátky okurky a posypeme strouhaným sýrem.
- Sýr můžeme roztavit flambovací pistolí nebo dáme sendvič chvíli pod gril.