Ingredience: (3 porce)
Nudle: 200 g rýžových nudlí (+horká voda).
Základ: 200 g brokolice, 1/2 červené cibule, 1 středně velká mrkev, 3 cm zázvoru, 1/2 jarní cibulky, 2 lžíce kokosového oleje, 1 lžička chilli vloček.
250 g omáčky Pad Thai.
Dohotovení: čerstvý koriandr/petržel, bílý a černý sezam.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Brokolici rozebereme na malé růžičky, větší ještě rozpůlíme. Mrkev, červenou cibuli a jarní cibulku pokrájíme na tenké nudličky. Zázvor nakrájíme nadrobno.
- Tofu taktéž nakrájíme na plátky.
- Nudle zalijeme horkou vodou, aby byly celé ponořené a necháme cca 15 minut, aby změkly.
- Na hluboké pánvi rozpálíme kokosový olej a všechnu zeleninu, včetně tofu vsypeme do pánve. Přisypeme chilli vločky a zprudka restujeme asi 3-4 minuty.
- Přidáme nudle a zalijeme Pad Thai omáčkou. Promícháme a necháme chvilku vařit, aby se všechna Pad Thai omáčka nasála do nudlí a zeleniny.
- Hotové Pad Thai podáváme posypané čerstvou bylinkou a sezamovými semínky.



