Rubriky
Vegan Recepty Obiloviny & Luštěniny

Pad Thai s brokolicí a tofu

Ingredience: (3 porce)

Nudle: 200 g rýžových nudlí (+horká voda).

Základ: 200 g brokolice, 1/2 červené cibule, 1 středně velká mrkev, 3 cm zázvoru, 1/2 jarní cibulky, 2 lžíce kokosového oleje, 1 lžička chilli vloček.

250 g omáčky Pad Thai.

Dohotovení: čerstvý koriandr/petržel, bílý a černý sezam.


Postup:

  1. Brokolici rozebereme na malé růžičky, větší ještě rozpůlíme. Mrkev, červenou cibuli a jarní cibulku pokrájíme na tenké nudličky. Zázvor nakrájíme nadrobno.
  2. Tofu taktéž nakrájíme na plátky.
  3. Nudle zalijeme horkou vodou, aby byly celé ponořené a necháme cca 15 minut, aby změkly.
  4. Na hluboké pánvi rozpálíme kokosový olej a všechnu zeleninu, včetně tofu vsypeme do pánve. Přisypeme chilli vločky a zprudka restujeme asi 3-4 minuty.
  5. Přidáme nudle a zalijeme Pad Thai omáčkou. Promícháme a necháme chvilku vařit, aby se všechna Pad Thai omáčka nasála do nudlí a zeleniny.
  6. Hotové Pad Thai podáváme posypané čerstvou bylinkou a sezamovými semínky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here