Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso Obiloviny & Luštěniny

Pad Thai s vepřovým masem

Ingredience: (2 porce)

Nudle: 200 g širokých rýžových nudlí (voda).

Základ: 1/2 větší cibule, 1 menší červená paprika, 1 menší zelená paprika, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kokosového oleje, 300 g vepřové kýty (libovějšího masa), sůl.

150 g omáčky Pad Thai.

Okurka: 1/2 salátové okurky, jablečný ocet, špetka soli.

Dohotovení: Bílý a černý sezam.


Postup:

  1. Nudle namočíme do vlažné vody cca na 30 minut.
  2. Zeleninu pokrájíme na nudličky, česnek na plátky.
  3. Vepřové maso pokrájíme na tenké malé plátky a osolíme.
  4. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme všechnu zeleninu. Celkem zprudka zarestujeme.
  5. Vložíme maso a společně se zeleninou zprudka orestujeme asi další dvě minuty, aby maso zůstalo šťavnaté.
  6. Přidáme nudle a zalijeme Pad Thai omáčkou. Promícháme a necháme minutku povařit.
  7. Okurku nakrájíme podélně na plátky a potom na nudličky. Dáme do misky a ochutíme octem a solí. Promícháme.
  8. Pad Thai nudle podáváme s nakládanou okurkou a posypeme sezamovými semínky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here