Ingredience: (2 porce)
Nudle: 200 g širokých rýžových nudlí (voda).
Základ: 1/2 větší cibule, 1 menší červená paprika, 1 menší zelená paprika, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kokosového oleje, 300 g vepřové kýty (libovějšího masa), sůl.
150 g omáčky Pad Thai.
Okurka: 1/2 salátové okurky, jablečný ocet, špetka soli.
Dohotovení: Bílý a černý sezam.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Nudle namočíme do vlažné vody cca na 30 minut.
- Zeleninu pokrájíme na nudličky, česnek na plátky.
- Vepřové maso pokrájíme na tenké malé plátky a osolíme.
- Na pánvi rozpálíme olej a vložíme všechnu zeleninu. Celkem zprudka zarestujeme.
- Vložíme maso a společně se zeleninou zprudka orestujeme asi další dvě minuty, aby maso zůstalo šťavnaté.
- Přidáme nudle a zalijeme Pad Thai omáčkou. Promícháme a necháme minutku povařit.
- Okurku nakrájíme podélně na plátky a potom na nudličky. Dáme do misky a ochutíme octem a solí. Promícháme.
- Pad Thai nudle podáváme s nakládanou okurkou a posypeme sezamovými semínky.




