Rubriky
Polévky Recepty Saláty & Zeleninové

Patizonová polévka s celerovými chipsy

Ingredience: (6 porcí)

Na opečení: 900 g patizonu (bez slupky a jádřinců), 1 palička česneku, 3 lžíce olivového oleje.

Základ: 350 g brambor (oloupaných), 1 lžíce sádla, 700 ml zeleninového vývaru.

Dochucení: 1 lžička koření Ras el Hanout (k zakoupení zde: RAS EL HANOUT 40 G), 1 lžíce jablečného octa, 3 lžičky soli.

Celerové chipsy: 1/4 bulvy celeru, 2 lžíce olivového oleje.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Patizon (již oloupaný a vydlabaný) pokrájíme na menší kostky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Paličku česneku rozkrojíme na polovinu a dáme také na plech. Zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 200 °C, dokud není patizon dozlatova až hněda upečený, asi 20 minut.
  2. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme sádlo a brambory orestujeme. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka.
  3. Česnek vymačkáme ze slupky a i s patizonem přidáme do vývaru.
  4. Ochutíme kořením, octem a solí a rozmixujeme do hladka.
  5. Celer zbavíme slupky a škrabkou nakrájíme tenké lupínky. Do hrnce dáme trochu oleje a lupínky osmažíme do křupava.
  6. Polévku podáváme s celerovými chipsy a zakápneme ještě olivovým olejem.

TIP: Polévku můžeme obohatit ještě opraženými dýňovými nebo slunečnicovými semínky, chlebovými krutony nebo třeba i kousky kuřecího masa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here