Ingredience:
Zelenina: jakou máte rádi nebo vám zbyla v ledničce- my použili dýni, cibuli, česnek, mrkev a celer. Sůl a olivový olej.
Červená kari pasta: množství dle chuti (k zakoupení zde: Červená kari pasta 100 g).
Postup:
- Opravdu rychlá příprava a výtečný oběd, večeře a nebo příloha k masu.
- Zeleninu očistíme a dýni a cibuli pokrájíme na větší kousky. Tvrdší zeleninu celer a mrkev pokrájíme na širší nudličky. Česnek jen oloupeme a stroužky lehce rozmáčkneme.
- Vše dáme do mísy, přidáme kari pastu, olivový olej a dle potřeby sůl.
- Rukama pořádně promneme, aby se zelenina rovnoměrně obalila kari pastou.
- Zeleninu přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 °C asi 45-60 minut (dle velikosti zeleniny).
- Při servírování můžeme ještě posypat nastrouhaným parmazánem nebo opraženými semínky a zakápnout olivovým olejem, ale výborná je zelenina i jen samotná 🙂