Ingredience: (4 porce)
4 velké brambory, sůl.
Dresing: 250 g plnotučného tvarohu, 1 lžíce extra panenského olivového oleje, pár kapek šťávy z citronu, 30 g najemno nastrouhaného tvrdého sýru (ementál, gouda), sůl.
Cibulové čatní: Čatní z červené cibule – Jemné 250 g, Čatní z červené cibule – Pálivé 250 g, Čatní ze žluté cibule – Jemné 250 g, Čatní ze žluté cibule – Pálivé 250 g).
Výrobky použité v receptu
Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 250 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g
Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 250 g
Postup:
- Brambory se slupkou pořádně očistíme a osolíme. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 90 minut na 180 °C.
- Ingredience na dresing smícháme.
- Upečené brambory nakrojíme, dovnitř dáme vrstvu dresingu a navrch vrstvu cibulového čatní (jemné či pálivé dle chuti).