Ingredience:
8 středně velkých brambor se slupkou, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl, 2 lžičky koření VINDALOO 40 G.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Brambory i se slupkou omyjeme a pokrájíme, rozpůlíme a rozkrájíme na měsíčky.
- Dáme je do misky a ochutíme olejem, solí a kořením Vindaloo.
- Kousky brambor pořádně promícháme, aby se kořením rovnoměrně obalily.
- Plech nebo pekáček si vyložíme pečícím papírem a měsíčky brambory vyskládáme zúženou částí nahoru.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-30 minut, dokud nejsou brambůrky zlaté a křupavé.
TIP: Pečené brambůrky jsou skvělé podávat s Náš kečup z čerstvých rajčat – jemný 330 g 🙂