Ingredience: (4 porce)
12 raných brambor (středně velkých), 2 lžíce olivového oleje, hrst čerstvých bylinek (oregano, šalvěj, rozmarýn, tymián), 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mořské hrubozrnné soli.
Postup:
- Brambory pořádně omyjeme. Celé i se slupkou je povaříme ve vroucí vodě asi 7 minut (brambory by měly být středně uvařené, tj. neměly by být měkké, ale zároveň by už neměly být tvrdé).
- Bylinky nasekáme na hrubo.
- Česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky.
- Zapékací mísu si vyložíme pečícím papírem a brambory na něj přemístíme. Zakápneme je olivovým oleje, posypeme bylinkami a česnekem. Osolíme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut (nebo dokud nebudou brambory na povrchu zlatavé a měkké).