Rubriky
Grilovací sezóna Drůbeží maso Recepty Maso

Pečené kuře Ras el Hanout s avokádovým salátkem

Ingredience:

Maso: 1 celé kuře bez drobů, 1 plná lžička koření Ras el Hanout 40 g, 1 lžička soli, 2 lžíce olivového oleje, 3 cibule, 100 ml vody.

Salát: 1/4 okurky, 1 červená cibule, 1 zralé avokádo, 5 cherry rajčátek, 1 lžíce šťávy z citronu, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžíce čekankového sirupu nebo medu, pepř, sůl.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na měsíčky, které vložíme do spodní části stojanu na kuře. Zalijeme vodou.
  2. Koření Ras el Hanout smícháme se solí a olejem a vytvoříme marinádu. Marinádou potřeme celý povrch kuřete.
  3. Takto připravené kuře dáme nasadíme na podstavec a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 70-80 minut. Občas kuře polijeme výpekem.
  4. Mezitím si připravíme salátek. Okurku a cherry rajčátka pokrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a vydlabeme. Dužinu pokrájíme také na malé kostičky a smícháme s ostatní zeleninou.
  5. Salátek ochutíme citronovou šťávou, octem, sirupem a dle chuti osolíme a opepříme. Promícháme a dáme do lednice, než se kuře upeče.
  6. Upečené kuře naporcujeme a podáváme s avokádovým salátkem a upečenou cibulí.

TIP: Pod kuře můžete pokrájet libovolnou zeleninu, kterou máte doma. Skvěle se hodí i mrkev, celer nebo česnek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here