Rubriky
Recepty Pečivo

Pita chléb z plechu

Ingredience:

400 g hladké mouky, 250 ml vody, 5 g sušeného droždí, 1 lžička soli, 1/2 lžičky cukru krystal.

Mouka na zpracování a olej na vymazání mísy.

Postup:

  1. Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí, droždím a cukrem. Přilijeme vodu a vypracujeme těsto.
  2. Čistou mísu vytřeme olejem, z těsta vytvarujeme bochánek a vložíme do mísy. Povrch těsta ještě lehce potřeme také olejem, přikryjeme a necháme kynout 1-1,5 hodiny (dokud nezdvojnásobí svoji velikost).
  3. Plech si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj vyndáme. Prsty roztaháme těsto do krajů plechu (nebo natolik, aby byla všude přibližně stejná výška těsta).
  4. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout.
  5. Poté vložíme do trouby předehřáté na 250 °C a pečeme 10-12 minut. Pita se při pečení místy nafoukne a má zlatavý povrch.
  6. Po upečení necháme chvilku vystydnout a poté zabalíme chléb do utěrky a vložíme do igelitového sáčku.

TIP: Před podáváním pokrájíme pita chléb na malé trojúhelníčky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here