Ingredience: (1 pizza)
3 lžíce Náš kečup z čerstvých rajčat – jemný 330 g.
400 g mraženého listového špenátu, 200 g zakysané smetany 15%, sůl.
125 g mozzarelly, 100 g vařeného kuřecího masa.
Lístky čerstvé bazalky.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Těsto připravíme dle návodu.
- V hrnci necháme rozehřát špenát. Přidáme zakysanou smetanou, osolíme a zahřejeme. Vše promícháme.
- Vařené maso pokrájíme na malé kousky. Mozzarellu pokrájíme na plátky, které ještě roztrháme na kousky.
- Těsto vyválíme a vyložíme jím plech na pizzu (případně jiný plech, na kterém budeme pizzu péct).
- Rozválené těsto potřeme Naším kečupem z čerstvých rajčat. Na něj rozprostřeme špenátovou směs, poklademe kousky kuřete a navrch rozprostřeme kousky mozzarelly.
- Dáme do rozpálené trouby na 250 °C a pečeme 10 minut nebo dokud nejsou okraje tmavě zlaté a křupavé.
- Po upečené posypeme lístky bazalky, pizzu rozkrájíme a ihned baštíme.