Rubriky
Recepty Ryby & Mořské plody

Placičky z kapra s bramborem a pažitkovým dipem

Ingredience:

Placičky: 1 kapr, 6 vajec, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, muškátový oříšek, oregano, petržel, libeček, olej.

Brambory: Vařené brambory, sůl, máslo.

Dip: 3 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce majonézy, 1 lžíce tatarské omáčky, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 2 stroužky česneku, hrst nasekané pažitky.


Postup:

  1. Plech vyložíme pečícím papírem, na něj vložíme kapra a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30 minut.
  2. Kapra obereme, chceme pouze čisté kousky masa bez kůže a kostí. Je to sice piplačka, ale stojí to za to 🙂
  3. Obrané kousky kapřího masa dáme do mísy, přidáme vejce, utřený česnek, osolíme a opepříme. Nastrouháme muškátový oříšek a přidáme nasekané bylinky. Vše dobře promícháme (těsto má tekutou konzistenci).
  4. Na oleji rozehřejeme trochu oleje. Na 1 placičku vlijeme cca 1 střední naběračku.
  5. Smažíme na mírném ohni z obou stran dozlatova. Je to jen pár minut z každé strany. Maso je již hotové, tedy stačí zatáhnout vajíčko.
  6. Brambory uvaříme v osolené vodě, pokrájené na kousky bez slupky do měkka. 
  7. Na pažitkový dip smícháme všechny ingredience.
  8. Na talíř servírujeme brambory s kouskem másla a pokrájenou pažitkou, k tomu placičky a pažitkový dip.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here