Rubriky
Recepty Houbové recepty

Plněná portobella kuskusem a ricottou

Ingredience:

4 portobella, špetka soli.

80 g uzeného masa, 2 lžíce olivového oleje, 100 g červené cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 2 lžičky koření Ras el Hanout

200 g vařeného kuskusu, 180 g strouhaného tvrdého sýra (typu ementál, gouda), 250 g ricotty, 1 lžička soli.


Postup:

  1. Portobella vydlabeme pomocí lžíce asi 1 cm od okraje.
  2. Kuskus uvaříme dle návodu a přidáme do něj kapku oleje.
  3. Cibuli, česnek a slaninu pokrájíme nadrobno.
  4. Na oleji orestujeme slaninu, přidáme cibuli, česnek, tymián a restujeme dalších pár minut.
  5. Přidáme koření Ras el Hanout a vydlabané vnitřky hub a společně osmažíme.
  6. Směs přendáme do mísy ke kuskusu, promícháme a necháme vychladnout. Poté přidáme asi 100 g strouhaného sýra (zbytek necháme na posypání), ricottu a sůl a promícháme.
  7. Vydlabaná portobella lehce osolíme a naplníme připravenou směsí a posypeme je zbylým sýrem, který jsme si předtím dali stranou.
  8. Portobella přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
  9. Portobella podáváme s lehkým salátkem.

TIP: Pokud máme po ruce čerstvé bylinky, můžeme jimi portobella posypat, než je dáme zapéct do trouby.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here